רכיבים
- 1.5 ק"ג חלקי עוף - משולשים ושוקיים / 1.8 ק"ג עוף שלם, מחולק
- מלח
- 1 בצל בינוני, פרוס דק לחצאי טבעות
- 1 גמבה או פלפל ירוק, פרוס לרצועות רחבות
- 220 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו טריות, פרוסות עבה
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- 1/3 כוס יין לבן או אדום
- 3 כוסות עגבניות בשלות קלופות וקצוצות + המיצים שלהן
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית תימין יבש / 2 כפיות טרי קצוץ
- 1 כפית אורגנו יבש / 2 כפיות טרי קצוץ
אופן הכנת עוף ברוטב עגבניות איטלקי:
רגע לפני: אם אתם לא חובבים גדולים של פלפלים, פטריות או יין, ניתן להשמיט אותם מהתבשיל.
1. שוטפים את העופות, מתבלים במלח מכל הצדדים, ומחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את העופות בקבוצות - לא את כולם בבת אחת. מניחים אותם על הצד של העור, ומטגנים עד להשחמה יפה במשך 5 דקות. הופכים לצד השני, ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מוציאים לצלחת. מוסיפים שמן זית, ואת הקבוצה הבאה של העופות, משחימים, ומוציאים.
2. מוסיפים למחבת הריקה את פרוסות הבצל, הפלפלים והפטריות, ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב לעתים קרובות, במשך 10 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה נוספת.
3. יוצקים את היין למחבת, ומערבבים את הירקות שלא ישחימו וידבקו למחבת. מבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי. מוסיפים את העגבניות, מתבלים בפלפל שחור, תימין, אורגנו וכפית מלח, ומבשלים במשך 5 דקות. מניחים את העופות המושחמים על הכל, כשהעור כלפי מעלה. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים עם מכסה פתוח מעט.
4. מבשלים במשך 30-40 דקות, מדי פעם הופכים את העופות ונותנים ערבוב לרוטב.