זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם כנפי עוף, נקיות וחצויות
- 1 כוס קמח לבן
- מלח
- שמן לטיגון חצי עמוק
- לרוטב:
- 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
- 1 כוס מים חמים
- 4 כפות רוטב סויה איכותית
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 כפות לימון
אופן הכנת כנפי עוף ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי:
1. בקערה, מערבבים את הקמח והמלח ומצפים את הכנפיים משני צדדיהם היטב.
2. במחבת עם שוליים מעט גבוהים, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם, מטגנים את כנפי העוף עד הזהבה משני הצדדים.
3. בסיר רחב, מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כשהרוטב רותח ומבעבע, מכניסים לסיר את הכנפיים ומערבבים לציפוי מלא.
מגישים עם שבבי בוטנים וכוסברה קצוצה.