רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
- 1 כף תימין טרי קצוץ
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ
- 4 לימונים
אופן הכנת חזה עוף עם עשבי תיבול:
>> כל מה שרציתם לדעת על דיאטת הפליאו - המדריך המלא
1. חוצים לאורך את חזות העוף, כך שיתקבלו 4 נתחים, ודופקים בפטיש שניצלים לעובי אחיד ודק.
2. בכלי גדול, מערבבים את שמן הזית, השום, הרוזמרין, התימין והאורגנו וסוחטים פנימה 2 לימונים.
3. מניחים את נתחי העוף בתערובת, מצפים היטב ומכסים את הכלי. מעבירים למקרר למשך לילה שלם ועדיף יומיים (כן, לא טעינו. במקרה הזה, כל המרבה הרי זה משובח).
4. מלהיטים על אש גבוהה מחבת פסים משומנת היטב (או גריל משומן על חום גבוה), מוסיפים את נתחי העוף, עם כמה שפחות מהנוזלים, וצולים במשך 3.5 דקות מכל צד.
5. חוצים לשניים את 2 הלימונים הנותרים, ומוסיפים למחבת/גריל על הצד החתוך, משחירים מעט ומוציאים. מגישים את העופות חמים יחד עם הלימונים.