רכיבים
- 8 חלקים של שוקיים ומשולשים
- 4 שיני שום
- 1 בצל סגול
- 8 גבעולי תימין
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- לפירה:
- 8-10 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
אופן הכנת עוף ופירה:
רגע לפני: מנה בסיסית, פשוטה וטעימה שכל אחד חייב לדעת להכין: מתכון לעוף בשום, בצל ותימין עם פירה מושלם, נימוח וקרמי. יש לכם שילוב מוצלח מזה? תוך 30 דקות על שולחנכם.
הכנת הפירה:
• מקלפים ופורסים לרוחב את תפוחי האדמה, כך שייווצרו עיגולים, מה שיקל על מעיכתם לפירה. מעבירים לסיר עמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כפיות מלח ואבקת מרק. מכסים רק מחצית מהסיר, כך שאדי הבישול לא יכלאו בפנים ותפוחי האדמה יהיו רכים מידי. מבשלים על אש גבוהה, עד לריכוך.
• שופכים מחצית מכמות מי הבישול, אך שומרים 2 כוסות. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. אם המרקם סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד.
הכנת העוף:
• במקביל, פורסים את הבצל לחצאי טבעות, קוצצים את התימין ופורסים דק את שיני השום. מערבבים הכל בקערה גדולה, יחד עם חלקי העוף ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מחממים מחבת גדולה על אש בינונית במשך 2 דקות.
• מניחים את חלקי העוף במחבת, כשצד העור כלפי מטה, ומעל וסביב העופות, מפזרים את תערובת הבצל-שום-תימין שבקערה. מבשלים במשך 10 דקות, ומידי פעם הופכים את הבצל והשום, שלא יישרפו.
• הופכים את העופות, מערבבים את הבצל והשום, ומבשלים במשך 5-6 דקות נוספות, עד שהעוף שחום היטב מכל צד.
אופן ההגשה: מניחים 2 חלקי עוף בכל צלחת אישית, מוסיפים מהפירה בנדיבות, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.