רכיבים
- 4 ירכי עוף מחולקים למשולשים ושוקיים או 8 שוקיים
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם (מלחם לא טרי)
- 2 כפיות שום כתוש
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית תימין, טרגון, פפריקה או בזיליקום
- 6 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת עוף בציפוי פריך:
רגע לפני: כמו שניצל, אבל לא: מתכון לעוף אפוי בציפוי קראנצ' חרדל ועשבי תיבול - ארוחה מהירה בתנור שהכי טעים להגיש עם תפוחי אדמה אפויים ולא להתווכח על כמויות הקטשופ. בכל זאת, כמעט שניצל.
ציוד נדרש: תבנית צלייה לצנור
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם, השום הכתוש, הפטרוזיליה, עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור.
• בעזרת מברשת, מורחים את נתחי העוף במעט חרדל, ומצפים בתערובת פירורי הלחם המתובלת.
• מסדרים את העופות בתבנית צלייה לתנור, ומכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות, עד שהעוף מקבל גוון שחום יפה.
• מגישים חם לצד תפוחי אדמה אפויים וסלט מרענן.
>> מתכון לתפוחי אדמה אקורדיון בתנור
>> מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם עגבניות ורוזמרין
>> מתכון לתפוחי אדמה ועגבניות בתנור