רכיבים
- 1 ק"ג כנפי עוף (בערך 25 יחידות)
- 5 גבעולי בצל ירוק
- 5 כפות דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 5 גבעולי תימין - רק העלים
אופן הכנת כנפיים במרינדה פיקנטית:
רגע לפני: מערבבים, טובלים וצולים: מתכון לכנפיים צלויות במרינדה פיקנטית של ג'ינג'ר ודבש שעוטפת את העוף בטעם נהדר כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול. הכי טעים להגיש עם צי'פס.
• קוצצים את הבצל הירוק, פורסים את הפלפל לעיגולים ומגרדים את שורש הג'ינגר. מערבבים בקערה יחד עם עלי התימין, הדבש ורוטב הסויה - עד לקבלת מרינדה סמיכה ודביקה.
• משטחים את הכנפיים על תבנית רחבה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות - וכל המרבה הרי זה משובח. וטעים. ורך. ונימוח.
• לפני הצלייה, משאירים את הכנפיים לנוח מחוץ למקרר כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.
• מחממים היטב מחבת פסים, וצולים את הכנפיים במשך 15-20 דקות. מידי פעם הופכים, עד שהכנפיים משחימות ועסיס נוטף מהן. כדאי לתת לכנפיים פיניש אחרון בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות.