רכיבים
- 4 יחידות חזה עוף
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 בצל סגול
- 1 שן שום
- 1/4 כוס כוסברה / פטרוזיליה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
- מלח ופלפל שחור
- לסלסה:
- 3 עגבניות בשלות
- 1 מלפפון גדול
- 1 בצל סגול בינוני
- 2 כפות כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום
- 1 פלפלון חריף
אופן הכנת חזה עוף צלוי וסלסה:
רגע לפני: מתכון להכנת חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות. מנה עסיסית וטעימה בתיבול פיקנטי נהדר. חגיגת טעמים בסגנון מקסיקני חריף וטוב, ומנת חלבון מעולה אחרי אימון.
• הכנת הסלסה: קוצצים דק את העגבניות, המלפפון, הפלפלון והבצל, כותשים את שיני השום ומערבבים בקערה הכל יחד עם הפטרוזיליה/כוסברה.
• מניחים לרכיבי הסלסה לנוח יחד במשך חצי שעה עד ההגשה.
• הכנת המרינדה: טוחנים במעבד מזון את שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוזיליה/כוסברה, חצי בצל סגול, שן שום, פפריקה, מלח ופלפל שחור - לפי הטעם.
• מעבירים את המרינדה לקערה ומעסים בה היטב את נתחי העוף. מניחים את נתחי העוף להשריה בקערת המרינדה במקרר למשך שעתיים עד לילה שלם, וכל המרבה הרי זה משובח.
• מסירים את שאריות המרינדה מנתחי העוף וצולים אותם על גריל או מחבת פסים עד להשחמה.
• מסירים מהאש ומגישים חם עם הסלסה.