רכיבים
- 4 כרעי עוף (מופרדים לשוקיים ומשולשים)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום
- לרוטב:
- 2 פלפלים אדומים
- 400 מ"ל רסק עגבניות
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום
- 3 גבעולי סלרי
- 2 גבעולי פטרוזיליה
- 2 גבעולי כוסברה
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כוס מים
- מעט שמן זית לטיגון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף ברוטב פלפלים:
רגע לפני: מתכון להכנת עוף ברוטב פלפלים ועגבניות. כרעיים עסיסיות בהמון רוטב מתובל היטב ורכיבים זמינים שיש במטבח שצובעים את העוף באדום ומעניקים לו טעם נהדר.
• כותשים 2 שיני שום, מערבבים עם 2 כפות פפריקה המתוקה ומורחים היטב את כרעי העוף בתערובת.
• מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את העופות במשך 4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לכלי נפרד.
הכנת הרוטב:
• קוצצים את הבצל ו-4 שיני שום, וחותכים לקוביות את הפלפלים והסלרי.
• מוסיפים מעט שמן לסיר בו טוגנו העופות, ומטגנים בו את הבצל והשום הקצוצים, עד להזהבה.
• מוסיפים את הפלפלים והסלרי, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.
• מחזירים לסיר את העופות, מוסיפים את רסק העגבניות, יוצקים את המים, מתבלים בכפית צ'ילי, כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה במשך 30 דקות, עד שהתבשיל יבעבע קלות.
• קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לסיר. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.
אופן הגשה: מגישים חם עם אורז לבן. תכינו כמה פרוסות לחם נדיבות כדי לטבול בהן את הרוטב.