רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות רוטב טריאקי
- 3 שיני שום
- מלח ופלפל שחור
- לירקות המוקפצים:
- 1/2 חבילת שעועית ירוקה
- 2 גזרים
- 2 גמבות
- 4 שיני שום
- 1 כפית שבבי צ'ילי חריף
- 5 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל
- שמן
אופן הכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים:
רגע לפני: מנה בסגנון המזרח הרחוק, שכוללת חלבון, ויטמינים ובעיקר טעם נפלא: מתכון להכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים.
• כותשים את השום לקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית ורוטב הטריאקי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומשרים את נתחי חזה העוף במשרה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות ואף יותר.
• מלהיטים מחבת יבשה, מניחים עליה את נתחי חזה העוף במשך 3 דקות מכל צד.
הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים את הגזרים למקלות דקים, את הגמבות לרצועות וקוצצים את שיני השום.
• מחממים מעט שמן בווק או מחבת כבדה, ומקפיצים את מקלות הגזר על אש גבוהה. מוציאים לכלי נפרד, לפני שהם מתרככים. חוזרים על אותה פעולה עם רצועות הגמבה.
• מנמיכים את האש, מוסיפים מעט שמן ומטגנים קלות את שיני השום, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ.
• מוסיפים את השעועית למחבת, מגביהים את האש ומקפיצים, תוך כדי ערבוב. מקפידים שהשום לא יישאר בתחתית המחבת.
• מחזירים את הגזרים והגמבות למחבת, ומתבלים ברוטב סויה, שבבי הצ'ילי מלח ופלפל שחור.
• מקפיצים ומערבבים, עד שהשעועית מתרככת. מסירים מן האש.
אופן ההגשה: מניחים מנת חזה עוף על צלחת הגשה, ולידה מספר כפות מהירקות המוקפצים. תוסיפו אורז לבן וקיבלתם ארוחה מנצחת לערב משפחתי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!