רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף חרדל
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כף קטשופ
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
אופן הכנת צלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק:
רגע לפני: מאחורי רוטב הברביקיו עומד כלל אחד פשוט: יותר זמן שהעוף שוהה במרינדה, הטעם המיוחד נספג היטב. העוף הצלוי הופך לשחום ומתקתק מבחוץ, עם בשר רך וטעים מבפנים. מתכון להכנת צלי עוף פריך ברוטב ברביקיו מתקתק.
• מערבבים היטב בכלי גדול (שיכיל את כל חלקי העוף) את השום הכתוש, החרדל, הקטשופ, הסוכר החום, רוטב הצ'ילי, שמן הזית המלח והפלפל.
• מעסים היטב את העופות במרינדה המתקתקה ומכניסים למקרר להשריה של לפחות שעה ואפשר גם לילה שלם.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
• מסדרים את העופות בתבנית יחד עם הרוטב, מכסים בנייר כסף ומכניסים לאפייה במשך 50 דקות. מידי פעם, הופכים את העוף שהרוטב יגיע לכל מקום.
• מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהעוף שחום ויפה.
אופן ההגשה: רוטב הברביקיו חביב במיוחד על האמריקנים, הם נוהגים להגיש את העוף עם סלט תפוחי אדמה מבושלים וכרוב חי מתובל במיונז ומלח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!