רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שומשום
- לטעם פיקנטי: קורטוב צ'ילי וכצח (לא חובה)
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת קציצות עוף מטוגנות
רגע לפני: אולי לא כל הילדים מחבבים את העוף על הצלחת, אך הם לא יוכלו לסרב לקציצות האלו: מתכון בסיסי להכנת קציצות עוף פשוטות וטעימות שיתנדפו ברגע.
המתכון מיועד ל-20 קציצות, אך תמיד תוכלו להכפיל כמויות.
• מקלפים את תפוח האדמה ומבשלים אותו במשך 20 דקות בסיר עם מים את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך (נועצים מזלג ובודקים).
• קוצצים דק את הפטרוזיליה.
• מועכים היטב את תפוח האדמה ומערבבים את הפירה יחד עם כוס אחד של פירורי לחם, הביצה והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לתוספת טעם פיקנטית, ניתן להוסיף מעט צ'ילי וכצח.
• יוצרים קציצות עגולות מהתערובת: מרטיבים קלות את הידיים. לוקחים חצי חופן מהתערובת, וקורצים צורה עגולה תוך הקפצה מיד ליד.
• מערבבים בצלחת שטוחה כוס פירורי לחם עם השומשום ומגלגלים בעדינות את הקציצות.
• מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת רחבה. כשהשמן חם מאד, מורידים בזהירות את הקציצות למחבת ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!