רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף פרוסים לשניצלים מופשרים
- קורט פפריקה
- קורט כורכום
- קורט פלפל שחור
- קורט מלח
- 3 בצלים בינוניים
- כף קארי או כורכום
- שמן זית לטיגון
אופן הכנת סנדוויץ' במילוי חזה עוף על הגריל ובצל
רגע לפני: אחד השילובים היותר ישראלים שמתאים במיוחד כארוחה מהירה בטיול משפחתי: מתכון לסנדוויץ' פיתה במילוי חזה עוף עשוי על הגריל ובצל מתובל היטב.
• מערבבים בקערה את הפפריקה, הכורכום, הפלפל השחור והמלח עם 1/4 כוס שמן זית.
• מעסים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והשמן ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
• חותכים את הבצל לפרוסות בינוניות.
• מחממים שמן בנדיבות במחבת על אש גבוהה - מביאים לרתיחה, ומורידים מיד את הלהבה לנמוכה ביותר.
• מטגנים את הבצל במשך 30 דקות, עד שהוא הופך לשקוף.
• מגביהים לאש בינונית (אם צריך, ניתן להוסיף שמן זית) מוסיפים כף קארי או כורכום ומערבבים עם הבצל.
• מחממים סיר גריל או מנגל חשמלי. וצולים את נתחי העוף המתובלים במשך 4, משני הצדדים.
אופן ההגשה: מכינים את השניצלים מראש, וברגע האמת פשוט מכניסים נתח חזה עסיסי בחצי פיתה או לחמנייה, עם פרוסות הבצל המתובלות. ניתן להוסיף חיתוכי עגבנייה, חסה, חמוצים והתוספת האהובה מכולן: צ'יפס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!