רכיבים
- 2 כוסות פתיתי שיבולת שועל מלאה עבה (לא להכנה מהירה)
- 1 כוס קמח מנופה
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית קינמון
- 2 כפיות מלח גס
- 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 170 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.
2. משלבים את שיבולת השועל, הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון וכפית מלח בקערה בינונית; מניחים בצד.
3. מקציפים את החמאה, השמן והסוכרים במיקסר, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, למשך 2-3 דקות. טורפים פנימה את הביצה והווניל. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, תוך ערבוב רק עד לאיחוד (לא יותר מדי). מערבבים פנימה את השוקולד.
4. מניחים כפות גדושות מהבצק על התבניות המוכנות, מרווחים אותן במרחק של 5 סנטימטרים זו מזו. מפזרים מעל את כפית המלח הנותרת.
5. אופים, מסובבים את התבניות באמצע, עד להשחמה קלה סביב הקצוות, 10-12 דקות. מצננים מעט על ניירות האפייה ומעבירים לרשת התנור לצינון מלא.