לקאפקייקס:
- ½1 כוסות קמח לבן מנופה
- 1 כוס סוכר מגורען
- 1/2 כוס קקאו
- ¼1 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח גס
- 2/3 כוס שמן
- 1/2 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
- 1 חלמון, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס מים רותחים
למילוי השוקולד-פקאן:
- 1/3 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס דבש
- 3 כפות חמאה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 כף קורנפלור
- 1 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים + עוד לציפוי
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 40 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לציפוי קרם השמנת:
- 226 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- קורט מלח גס
- ½3 כוסות אבקת סוכר
- ½1 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס עם 12 שקעים בנייר אפייה.
2. מכינים את הקאפקייקס: בקערה גדולה, טורפים את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. בקערה בינונית, טורפים את השמן, החלב, הביצה, החלמון והווניל.
3. מעבירים בהדרגה את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים, תוך כדי טריפה (הבלילה תהיה סמיכה). מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות עד שהבלילה מתאחדת ומקבלת מרקם חלק.
4. יוצקים את הבלילה לשקעי המאפינס, עד לגובה של שני שליש. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, 20-23 דקות. נותנים לקאפקייקס להתקרר.
5. בזמן אפיית הקאפקייקס, מכינים את המלית: בסיר קטן מחממים את הסוכר החום, הדבש, החמאה והמלח ומערבבים עד להמסה. בקערה קטנה, מקציפים את הקורנפלור עם 2 כפיות מים, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את אגוזי הפקאן, הווניל והשוקולד. מניחים לתערובת להתקרר 10-15 דקות טרם השימוש.
6. מכינים את הציפוי: בעזרת מערבל חשמלי, מקציפים את גבינת השמנת, החמאה וקורט גדול של מלח, בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר, כוס אחת בכל פעם - ומערבבים לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את הווניל. מעבירים את ציפוי השמנת לשקית זילוף.
7. מרכיבים את הקאפקייקס: בעזרת סכין חיתוך, חוצבים חלל קטן בכל קאפקייק ומשאירים את תחתיתו שלמה. ממלאים כל חלל בכ-1 כף ממילוי השוקולד-פקאן. מזלפים מעל את קרם השמנת ומפזרים אגוזי פקאן קצוצים.