לעוגיות:
- 3/4 כוס חמאה מרוככת
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח מנופה
- 1/4 כוס קקאו
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/2 כפית קינמון
- סוכר
למילוי:
- 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה
- 56 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות בשליש העליון והתחתון. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במהירות בינונית, במיקסר, עד לקבלת תערובת תפוחה, כ-4 דקות. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים עד להטמעתן.
3. טורפים את הקמח, הקקאו, המלח והקינמון בקערה בינונית, עד לאיחוד. כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה - מקציפים עד לקבלת אחידות, כ-2 דקות.
4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-3 סנטימטרים ואז מגלגלים אותם בסוכר. מניחים על התבניות המוכנות, במרחק של 5 סנטימטרים זה מזה. לוחצים על מרכז כל כדור עם האגודל (בעומק ורוחב של כסנטימטר וחצי).
5. אופים תבנית אחת בכל פעם, מסובבים באמצע, עד שהעוגיות מתייצבות וכמעט יציבות, 8-10 דקות.
6. מצננים בתבניות כ-15 דקות. כאשר העוגיות מתקררות, לוחצים שוב על מרכז כל אחת מהן בעזרת האגודל.
7. מחממים את השמנת בקערה קטנה במיקרוגל, בעוצמה גבוהה, עד לאידוי, כ-45 שניות. מוציאים ומוסיפים את השוקולד. מניחים לתערובת לשבת, ללא הפרעה, למשך 2 דקות. מערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. מצננים עד שהתערובת מסמיכה מעט, כ-5 דקות. מניחים כפית אחת של מילוי במרכז כל עוגיה. מעבירים למקרר לכ-10 דקות להתייצבות.
העוגיות יישמרו כ-5 ימים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.