רכיבים
- 1 כוס קמח לבן מנופה
- 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות רוזמרין טרי, קצוץ דק
- 1 כפית טימין
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 113 גרם (1/2 כוס) חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח, הגבינות, הרוזמרין, הטימין, המלח והפלפל במעבד מזון; מערבבים עד לאיחוד, בכ-3 פולסים. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד לקבלת בצק פירורי, כ-10 פעמים. מוסיפים 1 כף מים וממשיכים לערבב, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך, עד שהבצק מתייצב, בכ-5 פולסים.
2. מעצבים את הבצק לחתיכה באורך של כ-18 סנטימטרים. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעצבים לגליל אחיד. מצננים עד שהוא קר ויציב, לפחות שעה ועד יום אחד.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבצק לעיגולים בעובי חצי סנטימטר. מסדרים על 2 תבניות המרופדות בנייר אפייה. אופים, תוך סיבוב התבניות באמצע, עד שהשוליים מזהיבים, 10-15 דקות. מניחים להתקררות במשך 2 דקות על התבניות ולאחר מכן מעבירים לרשת התנור לצינון מלא, כ-20 דקות. שומרים בכלי אטום עד 5 ימים.