רכיבים
- 400 גרם חלב מרוכז ממותק
- 1/4 כוס קקאו
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1/4 כפית מלח גס
- תרסיס שמן
- אגוזים מרוסקים דק (לא חובה, לקישוט)
- פתיתי קוקוס (לא חובה, לקישוט)
- סוכריות שוקולד (לא חובה, לקישוט)
אופן ההכנה:
1. מניחים את החלב המרוכז, הקקאו, השמנת והמלח בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת סמיכה וכמעט מוצקה, כ-10 דקות. (התערובת מוכנה כאשר מעבירים מרית על תחתית הסיר והוא נשאר גלוי למשך מספר שניות.)
2. יוצקים את התערובת לתבנית או לקערת ערבוב המצופה בתרסיס שמן. מקררים עד שהיא יציבה מאוד, לפחות שעה ועד יום אחד.
3. מורחים את התוספות הרצויות בשכבות אחידות, על צלחות נפרדות.
4. מצפים את הידיים בתרסיס שמן ומגלגלים את תערובת הקקאו לכדורים של 1/2 כף, עובדים במהירות כדי להימנע מהתחממות שלה. מגלגלים מיד כל כדור בתוספות. מקררים את הכדורים, מכוסים, עד 3 ימים.
5. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.