לעוגיות:
- 339 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר מגורען
- 1 כפית תמצית וניל
- ½3 כוסות קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות קינמון
- מלח גס
לציפוי הסוכר:
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מכינים את העוגיות: בקערה של מערבל חשמלי המצויד בוו לישה, מערבבים את החמאה, הסוכר, הווניל וכף מים חמימים, במהירות נמוכה, עד שהם פשוט מתאחדים (אל תקציפו!). בקערה בינונית מערבבים את הקמח, הקינמון וכפית מהמלח.
3. כשהמיקסר עדיין פועל במהירות נמוכה, מוסיפים באיטיות את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבירים למשטח מקומח ומעצבים לצורת דיסק שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומצננים 30 דקות בלבד.
4. על קרש חיתוך מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של ¼1 סנטימטרים וחורצים בעזרת חותכן כוכבים גדול (או כל צורה אחרת שאוהבים). מניחים את העוגיות על התבניות המוכנות במרחק של ½2 סנטימטרים זו מזו ואופים עד שהשוליים מתחילים להשחים, 20-22 דקות.
5. מכינים את ציפוי הסוכר: בינתיים, מערבבים בקערה בינונית את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן. ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור, מפזרים מעליהן בנדיבות את תערובת הסוכר ומצננים בתבניות. כשהעוגיות מתקררות, מנערים את עודפי תערובת הסוכר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.