זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 (100 גרם) ביצים
- 3/4 כוס (170 גרם) יוגורט יווני
- 1/3 כוס (90 גרם) חמאה, מומסת ומקוררת
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות (200 גרם) תערובת להכנת פנקייק
- 1/4 כוס (80 גרם) ריבת תות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת בגודל של כ-20X20 סנטימטרים בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, טורפים את הסוכר והביצים עד לקבלת קרם בהיר, כדקה. מוסיפים את היוגורט, החמאה והווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
3. מוסיפים את תערובת הפנקייק ומערבבים רק עד לאיחוד. הבלילה תהיה סמיכה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים לשכבה אחידה. מניחים כמויות קטנות של ריבה על כל פני הבלילה, באופן שווה. בעזרת שיפוד מערבבים את הריבה פנימה.
5. אופים במשך 40-43 דקות. מצננים לגמרי בתבנית לפני שפורסים ומגישים.