רכיבים
- 2 ביצים גדולות, טרופות
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 1 כוס קמח מנופה + 1 כף קמח לתבנית
- 115 גרם חמאה ללא מלח + 30 גרם חמאה לשימון התבנית
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/4 כפית גרידת לימון
- אבקת סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והסוכר. מוסיפים 3/4 מתערובת הביצים הטרופות ומערבבים במרץ עם כף עץ עד שמתקבלת בלילה חלקה וסמיכה. אם הבלילה נוקשה מדי, מוסיפים מעט מהביצים הטרופות שנותרו. מניחים את הבלילה בצד ל-10 דקות מנוחה.
2. בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, ממיסים את החמאה עד שהיא מקבלת גוון זהוב בהיר. מסירים מהאש ונותנים לה להצטנן מעט.
3. מוסיפים את הביצים הטרופות שנותרו לבלילת הבצק ואת החמאה המומסת והמצוננת ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל וגרידת הלימון וטורפים במרץ עד שהבלילה אחידה לגמרי ודלילה יותר. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים ב-15 גרם חמאה רכה תבנית עוגיות מדלן עם 12 שקעים (את החמאה הנותרת שומרים לנגלה הבאה של האפייה). מפזרים מעט קמח על השקעים.
6. יוצקים מחצית מהבלילה בשקעי התבנית ואופים על רשת בחלק העליון או האמצעי של התנור במשך 14-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות בקצוות, מזהיבות במרכז ומתכווצות מעט בתבנית.
7. לאחר האפייה, מצננים את התבנית על רשת ומחלצים את העוגיות בזהירות. שומרים את העוגיות בכלי אטום במקרר עד יומיים.