רכיבים
- 1 ביצה
- 20 גרם חמאה, מרוככת
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס חמאת שקדים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות (192 גרם) קמח שקדים, מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
- מלח גס, לזילוף (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מניחים את הביצה, החמאה, הסוכר, חמאת השקדים והווניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קמח השקדים ומפזרים את הסודה לשתייה והמלח באופן שווה על התערובת. משתמשים במרית או בכף עץ כדי לערבב הכול, עד לקבלת תערובת אחידה - מוסיפים 1-2 כפות מים אם היא יבשה מדי. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
3. לוקחים כ-3 כפות בצק לכל עוגיה, יוצרים כדור ומניחים בתבנית. לוחצים מעט על כל כדור ומפזרים מלח גס, אם משתמשים. אופים במשך 11-14 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להשחים.
4. מצננים בתבנית 5 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לסיום הקירור.
כשהעוגיות מתקררות לחלוטין, ניתן לשמור אותן בכלי אטום עד 4 ימים, או להקפיא עד 4 חודשים.
הערה:
קמח שקדים ניתן לרכוש מוכן או פשוט לטחון שקדים מולבנים במשך 1-2 דקות, במעבד מזון.