רכיבים
- <strong>לעוגיות שיבולת השועל:</strong>
- 226 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות קמח, מנופה
- ¼2 כוסות שיבולת שועל
- ¼1 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
לקרם הווניל:
- 113 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 226 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 3 כוסות אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את עוגיות שיבולת השועל: בקערת המיקסר, מקרימים את החמאה עם שני הסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הביצים - אחת אחת, מגרדים היטב את דפנות הקערה לאחר כל הוספה. שופכים פנימה את הווניל ומערבבים לאיחוד.
4. מערבבים בקערה בינונית את הקמח עם שיבולת השועל, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון והג'ינג'ר - לאיחוד. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה; מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד מלא.
5. בעזרת כף גלידה (או שתי כפות), יוצרים כדורי בצק בגודל 2.5 סנטימטרים ומניחים אותם על התבנית, במרווחים של לפחות 2.5 סנטימטרים זה מזה, כדי לאפשר לעוגיות להתפשט בזמן האפייה.
6. אופים את העוגיות עד שהן מזהיבות בשוליים, 8-10 דקות. מצננים לחלוטין.
7. מכינים את קרם הווניל: בקערת המיקסר, מקרימים את החמאה עם גבינת השמנת במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה.
8. הופכים מחצית מהעוגיות (הצד השטוח כלפי מעלה) ויוצקים 2-3 כפות מהמילוי במרכז כל אחת. מניחים מעל עוגיה נוספת (כשהצד השטוח כלפי מטה) ולוחצים קלות לפיזור המלית בצורה אחידה.
ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום עד חמישה ימים.