רכיבים
- ½2 כוסות (350 גרם) קמח, מנופה
- 1/2 כוס (50 גרם) קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½1 כפיות מלח גס
- 1 כוס (225 גרם) + 2 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) + 2 כפות סוכר מגורען
- 1 כוס (220 גרם) סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1 כף תמצית וניל
- ½2 כוסות (340 גרם) שוקולד מריר, קצוץ גס
- מלח גס, לציפוי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית את החמאה, הסוכר המגורען והחום, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך, כ-3 דקות.
3. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך כדי הקצפה, עד להטמעה. מוסיפים את הווניל ומקציפים, לאיחוד.
4. בשלוש פעימות, מוסיפים את תערובת הקמח, תוך כדי הקצפה עדינה בין כל הוספה, עד שלא נשארים חלקים יבשים. טורפים פנימה את השוקולד הקצוץ. מכסים ומצננים את הבצק למשך 30 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל 6 סנטימטרים. מניחים על התבניות המוכנות, במרווחים של לפחות 5 סנטימטרים זה מזה. מעל כל כדור מניחים מעט מנתחי השוקולד הנותרים, לוחצים מעט ואז מפזרים את המלח הגס.
6. אופים את העוגיות במשך 12 דקות. לאחר מכן מוציאים מהתנור ודופקים קלות את המגש על השיש כדי לרוקן מהן את האוויר. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שהעוגיות מתייצבות והשוקולד נמס מאוד, 2-3 דקות.