רכיבים
- ¾1 כוסות (219 גרם) קמח לבן, מנופה
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס (170 גרם) חמאה, מרוככת, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס (60 גרם) שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1 כוס (180 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית מלבנית (של כיכר לחם).
2. מכינים את העוגה: מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח יחד. מניחים בצד.
3. במיקסר, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, כ-2 דקות. מגרדים את הדפנות ותחתית הקערה בעזרת מרית גומי, לפי הצורך. מוסיפים את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה במשך דקה ואז טורפים פנימה את השמנת החמוצה ותמצית הווניל. שוב, מגרדים את הדפנות ותחתית הקערה, לפי הצורך. התערובת תהיה מאוד גושית - זה בסדר.
4. מעבירים את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים. מכוונים את המיקסר למהירות נמוכה ובזמן שהוא פועל, יוצקים לאט את החלב. מקציפים במהירות נמוכה רק עד שכל החומרים מתאחדים. אין לערבב יתר על המידה - הבלילה תהיה מעט סמיכה. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.
5. יוצקים ומפזרים את הבלילה בתבנית. אופים כ-60-75 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
6. מצננים את העוגה לפחות שעה, לפני שמוציאים מהתבנית.