רכיבים
- 3 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 225 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס
- מלח גס לפיזור
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
2. במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את הסוכר החום והסוכר הלבן עם החמאה, עד לקבלת תערובת קרמית.
3. מוסיפים את הביצים בהדרגה ואז את תערובת הקמח ולבסוף את השוקולד-צ'יפס. מעבדים עד שהרכיבים מתאחדים לבצק ונזהרים מעיבוד יתר - אחרת העוגיות יאבדו את הפריכות שלהן.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
5. לאחר הקירור, מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 50 גרם כל אחד.
6. מסדרים את הכדורים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה עם רווחים גדולים בין כדור לכדור. חשוב: לא משטחים את הכדורים, הם יתפשטו עצמאית בזמן האפייה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות על מצב טורבו, במשך 15 דקות, עד שהעוגיות זהובות ורכות מעט במרכזן.
8. לאחר האפייה, מוציאים את העוגיות מהתנור, מפזרים עליהן מעט מלח גס, מצננים ואוכלים. בתאבון!
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו למריאמי בתגובות!