רכיבים
- 14 כפות (200 גרם) חמאה, מחולקות
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה
- 1 חלמון ביצה גדול
- ¾1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 280 גרם שוקולד צ'יפס
- מלח גס, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
2. במחבת קטנה, על אש בינונית, ממיסים 8 כפות מהחמאה, מערבבים לעתים קרובות, עד שמוצקי החלב מקבלים צבע זהוב וריח "אגוזי", למשך 5-8 דקות. מעבירים מיד לקערה גדולה ומוסיפים את 6 כפות החמאה הנותרות. מערבבים להמסה.
3. כשהחמאה נמסה לגמרי, מוסיפים את שני הסוכרים, המלח ותמצית הווניל; מערבבים לאיחוד. מוסיפים את הביצים ומקציפים בעזרת מטרפה, עד שהתערובת מתבהרת ונראית חלקה וסמיכה, כ-4 דקות.
4. מערבבים פנימה את הקמח והסודה לשתייה ואז את השוקולד צ'יפס. מכסים ומצננים במקרר עד להתייצבות קלה, 15-20 דקות. (בשלב זה ניתן לצנן את הבצק, מכוסה, למשך לילה.)
5. חולצים מהבצק חתיכות בגודל כף אחת ומגלגלים בין כפות הידיים לכדורים עגולים. מסדרים במרחק 2.5 סנטימטרים זה מזה על תבניות האפייה המוכנות.
6. אופים את העוגיות עד להזהבה קלה אך כשהן עדיין רכות במרכזן, 6-7 דקות. מצננים על ניירות האפייה כ-5 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לצינון מלא. מפזרים מלח גס אם רוצים.
העוגיות יישארו רכות עד 5 ימים, כשהן מאוחסנות בכלי אטום.