רכיבים
- 500 גרם קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים פושרים
- 3/4 כוס חלב
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון
למלית:
- 500 גרם גבינה לאפיה (מספר אחוזי השומן - לבחירתכם) או גבינה לבנה שסוננה 30 דקות במסננת בד
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 חלמון
- 1/2 כוס סוכר
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מניחים את השמרים, מוסיפים את הסוכר והחלב, מערבבים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.
2. מוסיפים לקערה את הקמח, החלמון והחמאה ומעבדים עם וו לישה במשך 2 דקות על מהירות נמוכה.
3. מוסיפים את המלח, מגביהים למהירות המקסימלית ומעבדים במשך 5 דקות, עד שהבצק אחיד, רך וחלק.
4. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים ומתפיחים במשך שעה.
5. מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לריבוע בין 2 ניירות אפייה. בעזרת סרגל וגלגלת פיצה, משרטטים ומעצבים את ריבוע הבצק לפי ההוראות שבסרטון. חוזרים על הפעולה עם 1 או 2 ריבועי הבצק הנותרים.
6. בקערה גדולה, מערבבים במרץ את כל רכיבי המלית.
7. מחלקים את המלית בין ריבועי הבצק ומורחים אותה במרכז כל ריבוע. סוגרים על המלית עם רצועות הבצק שבצדדים לסירוגין.
8. מתפיחים את ריבועי הבצק הממולאים במשך 20 דקות נוספות.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.
10. במקביל, מבשלים את רכיבי הסירופ בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. כשהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים אותן מיד בסירופ. מצננים את העוגות ומאחסנים מכוסה במקרר.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!