רכיבים
- 225 גרם חמאה, מומסת
- 2 כפות שמן זית
- 240 גרם סוכר לבן
- 210 גרם סוכר חום
- 30 גרם אבקת קפה חזק, רצוי אספרסו
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- קורט מלח
- 125 גרם קמח מנופה
- 100 גרם אבקת קקאו מנופה
- 200 גרם שוקולד חלב, קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות מרפדים תבנית אפייה בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. בקערה גדולה עם מקצף ידני, מקציפים את החמאה, השמן, הסוכר הלבן, הסוכר החום, תמצית הווניל ואבקת הקפה.
3. מוסיפים את הביצים ומקציפים במשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה יותר.
4. מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת הקקאו ובעזרת מרית, מקפלים אותם לתוך התערובת - אך הם רק צריכים להתאחד עם התערובת ולא להתערבב יותר מדי, אחרת מרקמם של הבראוניז ייפגע.
5. מערבבים פנימה את השוקולד הקצוץ ויוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה.
6. אופים במשך 25-30 דקות לקבלת בראוניז פאדג'יים ודביקים מעט. לבראוניז יבשים ויציבים יותר, אופים 5 דקות נוספות.
7. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות ואז חותכים לריבועים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר רצוי לצד כדור גלידה קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!