רכיבים
- 500 מ"ל חלב
- 50 גרם שמרים טריים או 14 גרם שמרים יבשים
- 150 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 90 גרם סוכר דק
- 1 כפית מלח
- 1 כף הל טחון
- 780 גרם קמח חיטה מנופה
למילוי:
- 150 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 90 גרם סוכר דק
- 2 כפות קינמון
לציפוי:
- 1 ביצה
- סוכר
אופן ההכנה:
מתכון ל-20 לחמניות
תוכלו לצפות באופן ההכנה בתחתית המתכון
1. מחממים את החלב ל-37 מעלות צלזיוס. מניחים את השמרים בקערת מיקסר גדולה, יוצקים מעל את החלב החם ומערבבים עד להמסה.
2. מוסיפים לקערה את החמאה, הסוכר, המלח, ההל והקמח ומעבדים עם וו לישה במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, נעים, לא דביק ונוח לעבודה.
3. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים במשך 30 דקות, או עד להכפלת נפחו.
4. בכלי נפרד, מערבבים היטב את כל רכיבי המילוי.
5. על משטח מקומח, לשים קלות את הבצק ומוסיפים מעט קמח, עד שהבצק אינו נדבק למשטח או לידיים. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של 1 ס"מ.
6. מורחים את המילוי בצורה אחידה על הבצק.
7. אוחזים בחלק הרחב העליון של מלבן הבצק ומקפלים אותו לצד הרחב שקרוב אליכם. בעזרת חותכן פיצה או סכין חדה, חותכים את הבצק ל-20 רצועות ארוכות ברוחב שווה של 2 ס"מ.
8. מגלגלים כל רצועת בצק לטוויסט (כמו מקלות קינמון), אוחזים בראש הרצועה המסובבת, מקפלים אותו פנימה שוב ושוב כמו שבלול ונועצים את הקצה למטה.
9. מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם כי הלחמניות תופחות באפייה. מכסים אותם במגבת ומתפיחים במשך 30 דקות.
10. מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעט סוכר, ממקמים את התבנית במדף האמצעי של תנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים במשך 6-8 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום עמוק ויפה. מצננים קלות על רשת ואוכלים חם או בטמפרטורת החדר.
צפו באופן ההכנה:
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!