רכיבים
- 1/4 כוס מים חמים
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב חם
- 1/2 4 כוסות קמח מנופה
- 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למילוי: ממרח שוקולד / ממרח שוקולד אגוזים / כל ממרח אהוב אחר
- 1 ביצה, להברשה
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את המים החמים, השמרים וקורט סוכר (בהמשך מוסיפים את שאר הסוכר). נותנים לתערובת לשבת 5-7 דקות, עד שהשמרים מעלים קצף.
2. מוסיפים את הסוכר שנותר, הביצים, החלב והקמח ולשים עם וו לישה במשך 6-8 דקות או ביד, עד שהבצק מתאחד.
3. מוסיפים את החמאה, לשים במיקסר במשך 7-8 דקות נוספות, או ביד, עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.
4. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
5. מוציאים את האוויר מהבצק, לשים אותו קלות ומעבירים למשטח מקומח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול שווה.
6. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מניחים עיגול בצק ומורחים עליו שוקולד בנדיבות, מכסים אותו בעיגול בצק נוסף, מורחים שוקולד גם עליו, מכסים בעיגול בצק שלישי, מורחים שוקולד ומכסים עם העיגול הרביעי - אך עליו לא מורחים שוקולד.
7. מניחים במרכז העיגול האחרון קערה קטנה הפוכה ולוחצים אותה מעט פנימה לתוך הבצק, כך שייווצר סימן ברור. חותכים את ערימת עיגולי הבצק ל-16 חלקים שווים, כמו פיצה - אך נמנעים מלגעת בעיגול שסימנו עם הקערה ההפוכה. הוא צריך להישאר שלם.
8. אוחזים ברצועת בצק אחת, מסובבים אותה לצד ימין פעמיים ומהדקים את הסוף בצביטה קלה. אוחזים ברצועת הבצק משמאלה, ומסובבים אותה לצד שמאל פעמיים ומהדקים בסוף. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות, כך שיתקבלו 8 "עלי כותרת".
9. מכסים את כוכב הבצק במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים במשך 30 דקות.
10. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות. מקשטים באבקת סוכר ורצוי להגיש מיד, כשהעוגה חמה והמילוי נוטף כמעט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!