רכיבים
- 10 כפות (150 גרם) חמאה מומסת + עוד, לשימון התבנית
- 2 כפות קורנפלור + עוד, לתבנית
- 8 ביצים, מופרדות
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר מגורען
- 1 ק"ג גבינת ריקוטה
- 1 כף סוכר וניל
- מיץ מ-1/2 תפוז
- מיץ מ-1/2 לימון
- ½1 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר של כ-30 ס"מ בחמאה ומפדרים בקורנפלור.
2. בקערה של מיקסר המצוידת בוו הקצפה, טורפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת, הקורנפלור, סוכר הווניל, מיץ התפוזים, מיץ הלימון ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה גדולה ומנקים היטב את קערת המיקסר והוו.
3. בקערת המיקסר הנקייה מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הריקוטה. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה.
4. מעבירים לתנור ואופים כשעה. מכבים את התנור ונותנים לעוגה לנוח 30 דקות בתוך התנור, מבלי לפתוח את הדלת.
5. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה לפני שמסירים את דפנות התבנית. משאירים את עוגת הגבינה על הבסיס הקפיצי או מעבירים אותה בזהירות לצלחת הגשה. מגישים חם.