רכיבים
- תרסיס שמן / שמן לשימון התבנית
- 1/2 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 240 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר חום (דחוס)
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 כוס שמנת חמוצה
- 2 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, קלופים, מגורענים וקצוצים
לשטרויזל:
- 180 גרם חמאה, מומסת ומצוננת קלות
- 1/2 1 כוס קמח מנופה
- 3/4 כוס סוכר חום (דחוס)
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה מלבנית בגודל 23X33 ס"מ.
2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקינמון, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה עם מיקסר ידני, מקציפים במהירות בינונית את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן עד שהם מתאחדים לקרם.
4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עד שהיא נטמעת בתערובת.
5. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח ומקציפים במהירות נמוכה עד שרוב החומרים היבשים נטמעים בפנים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים קלות לאיחוד.
6. מכבים את המיקסר, מוסיפים את התפוחים ומאחדים אותם עם התערובת בתנועות קיפול.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
8. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי השטרויזל ומפזרים את הפירורים באופן שווה מעל הבלילה שבתבנית.
9. אופים במשך 50-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי, מקשטים באבקת סוכר, חותכים לריבועים ונהנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!