לציפוי התפוחים:
- 2 כוסות קוביות תפוחים, קלופים
- 1 כף סירופ מייפל
- 1 כף חמאה
- 1/4 כפית קינמון
לבצק:
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 2 כפות סירופ מייפל טהור
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 100 גרם קוביות חמאה קרה
- 3 כפות פקאנים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים מחבת, מוסיפים פנימה את כף החמאה וסירופ המייפל וממיסים. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומבשלים מספר דקות עד לריכוך. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ומסירים מהכיריים.
2. מכניסים למעבד מזון את הקמח, שיבולת השועל, המייפל, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, טוחנים ומוסיפים את קוביות החמאה הקרות, עד שנוצרים פירורים. מפסיקים את פעולת מעבד המזון ומוסיפים בבחישה קלה 2 כפות מהפקאנים.
3. משמנים את התבניות. מעבירים לתוכן את הבלילה עד לחצי מגובהן ומהדקים. מוסיפים שכבה דקה מהתפוחים, מפזרים פקאנים וכך ממלאים את כל התבניות. אופים כ-25 דקות ומוציאים לצינון.
4. מעבירים למקרר ולאחר כשעה מחלצים מהתבניות, משאירים מעט בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.
5. מגישים בטמפרטורת החדר, חם או קר.
המתכון מתוך הבלוג של חיה דר