רכיבים
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 200 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
- 5 ביצים בגודל M
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח מנופה
- 3 כפות קקאו
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
- 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן ההכנה:
שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (200 מ"ל)
צפו באופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי (קערת זכוכית חסינת חום על גבי סיר עם מים רותחים) את קוביות החמאה והשוקולד המריר, מערבבים היטב לבלילה חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה או במיקסר ידני, מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
3. יוצקים את השוקולד המומס כשהוא בטמפרטורת החדר לקערת הקצף וטורפים במטריפה ידנית לתערובת אחידה.
4. מוסיפים לקערה את הקמח, מערבבים, מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
5. מרפדים בנייר אפייה משומן תבנית מלבנית בגודל 32x25 ס״מ (תבנית סטנדרטית לעוגות), שופכים לתוכה את הבלילה ומיישרים את החלק העליון. מפזרים מעל אגוזים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות.
לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, ממתינים שהיא תתקרר כמעט לגמרי ואז חותכים לריבועים.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!