רכיבים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/2 כוס סוכר קוקוס
- 1/2 1 כפיות שמן קוקוס
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אגוזי מקדמיה
- 3/4 1 שיבולת שועל
- 1/2 כוס קוביות אננס מיובש
- 1/2 כפית מלח ים
- 5 כפות גדושות שוקולד לבן קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, מערבבים את חלב הקוקוס, סוכר הקוקוס, שמן הקוקוס ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה. כשהכל מבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10 דקות תוך ערבוב לעתים תכופות, עד שהתערובת מתחילה להתכהות ומצטמצמת בשליש. התערובת צריכה להיות סמיכה אך עדיין נוזלית.
2. במקביל, מחממים מחבת יבשה גדולה על אש בינונית וקולים את אגוזי המקדמיה במשך כ-5 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהם מזהיבים קלות ועולה ריח "אגוזי". מסירים מהאש, נותנים לאגוזים להצטנן ואז קוצצים אותם גס.
3. בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, האננס, המלח והאגוזים הקצוצים. יוצקים מעל את תערובת הקוקוס הסמיכה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מכניסים למקרר למשך 5 דקות.
4. מערבבים פנימה את השוקולד הלבן הקצוץ.
5. בידיים רטובות מעט, יוצרים 25 עיגולים קטנים ושווים מהתערובת, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואז מועכים קלות כל עיגול.
6. מכניסים את התבנית למקרר להתייצבות במשך שעה לפני ההגשה. שומרים את העוגיות בכלי אטום במקרר.