רכיבים
- 500 גרם קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- ממרח שוקולד
- פצפוצי שוקולד לבן, אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
לקרמבל:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח מנופה
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (200 מ"ל)
צפו באופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את המים, הסוכר והשמרים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים יפתחו ויעלו קצף.
2. מוסיפים את הקמח, החלב, הביצה, החמאה, אבקת האפייה ותמצית הווניל ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה וחצי.
4. מחלקים את הבצק ל-4 ומתחילים עם חתיכת הבצק הראשונה: מניחים אותה בין 2 ניירות אפייה משומנים, מרדדים למלבן ובעזרת סכין מיישרים את הקצוות. מורחים ממרח שוקולד, מפזרים מעל פצפוצי שוקולד לבן ואגוזים קצוצים (אם רוצים) ומגלגלים את המלבן מהצד הארוך לרולדה מהודקת.
5. חוזרים על סעיף 4 עם 3 חתיכות הבצק שנותרו, מסדרים את הרולדות בתבנית ומעבירים להקפאה למשך 10 דקות.
6. חותכים כל רולדה לאורך וקולעים צמה משני הפסים שהתקבלו.
7. מניחים כל צמה בתבנית אינגליש קייק נפרדת, מכסים את התבניות ומתפיחים במשך 20 דקות.
במקביל, מכינים את הקרמבל:
8. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה הקרה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
9. לאחר ההתפחה, מפזרים את פירורי הבצק על כל רולדה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!