רכיבים
- 1/2 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 360 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר חום
למילוי:
- 3/4 כוס חמאת בוטנים
- 120 גרם חמאה
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
- 2 כוסות שוקולד קצוץ שמתאים להמסה
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה והסוכר החום ומעבדים על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל והסודה לשתייה. מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד לקבלת בצק וזהו - לא מעבדים יותר מדי כדי לא לפגוע בפריכותן של העוגיות.
3. לאחר שמתקבל בצק, מחלקים אותו ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעובי של 0.5 ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול בקוטר 6 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק ומסדרים אותם בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
5. במיקסר על מהירות בינונית, מעבדים יחד את חמאת הבוטנים והחמאה. לאחר 2 דקות, מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, מגבירים למהירות גבוהה, מעבדים במשך דקה ומכבים.
6. במקביל, ממיסים את השוקולד על בן מארי או בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת קרם חלק.
הרכבת סנדוויץ' העוגיות:
7. מורחים את קרם חמאת הבוטנים על מחצית מכמות העוגיות וסוגרים עם עוגיה נוספת. טובלים חצי מהסנדוויץ' בשוקולד המומס ומסדרים את הסנדוויצ'ים המוכנים בתבנית. ממתינים עד שהשוקולד מתמצק לחלוטין על העוגיות ונהנים.