זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבצק:
- 280 גרם קמח לבן, מנופה
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 4 ביצים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
- 375 מ"ל (½1 קופסאות) שמנת מתוקה
- 20 גרם (2 שקיקים) סוכר וניל
- קורט מלח
למלית ולציפוי:
- 2 כפות טחינה
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס מקלות שקדים
- שערות חלבה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים כ-1/4 מכמות הבלילה לכל תבנית אינגליש קייק (2 בסך הכל). יוצקים מעל את הטחינה והסילאן, משיישים קלות ומפזרים את שערות החלבה, מכסים ביתרת הבלילה ומעל מפזרים את השקדים.
2. אופים עד להזהבה, כ-35 דקות. מעבירים לרשת צינון, מחוררים את העוגות ויוצקים מעל את המייפל. מצננים וטרם ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה.