רכיבים
- 1/2 כוס חמאה
- ¼1 כוסות סוכר חום
- 1/2 כוס + 2 כפות אבקת קקאו
- 2 ביצים
- ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 14-20 סוכריות קרמל רכות
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, על אש בינונית-נמוכה, ממסים את החמאה. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר החום ואבקת הקקאו. מערבבים 1-2 דקות עד לקבלת בלילה מבריקה וחלקה. לאחר שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השוקולד צ'יפס, אם משתמשים. מניחים לבצק להתקרר, כשהוא מכוסה, במשך 30 דקות.
2. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לכדורים בגודל 1.25 סנטימטרים, תלוי בגודל סוכריות הקרמל. בעזרת האגודל, יוצרים בור במרכז. מניחים את סוכריית הקרמל במרכז בצק העוגיות ועוטפים לגמרי בבצק.
3. מניחים את אבקת הסוכר בקערה. מצפים בנדיבות כל כדור באבקת הסוכר. מניחים את העוגיות על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להיסדק בקצוות. מניחים להן להתקרר במשך 5 דקות לפני הוצאה מהתבנית.