רכיבים
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1/2 1 כפות גרידת לימון
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
- 240 גרם חמאה, מומסת ומצוננת + עוד, לשימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס יוגורט טבעי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים מיוחדת לעוגיות מדלן (ניתן להשיג בחנויות המתמחות) בחמאה. מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה בקערה בינונית. מניחים בצד.
2. בקערה בינונית נוספת מניחים את הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבבים יחד בעזרת מרית גומי. מוסיפים את הביצים, אחת אחת - ומערבבים היטב עם מטרפה. טורפים פנימה את החמאה המומסת. לאחר מכן, מוסיפים את מיץ הלימון והיוגורט ומערבבים היטב עם המרית. בשתי פעימות מקפלים פנימה את תערובת הקמח. נזהרים לא לערבב יותר מדי. מניחים לבלילה לשבת במשך 5-10 דקות.
3. מעבירים לתוך שקעי תבנית המדלן. אופים 9-12 דקות. הופכים על רשת התנור ומניחים לצינון למספר דקות.