רכיבים
- 55 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי
- 100 גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ גס
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות חלב / חלב סויה / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת קפה טחון דק
- 1/4 כוס קמח מנופה
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 2 חלמונים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, ובקערה חסינת חום או בבן מארי, ממיסים יחד את החמאה / תחליף החמאה עם השוקולד עד לקבלת רוטב מומס לגמרי.
2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את השוקולד עם 1/4 כוס טחינה גולמית, החלב, הסוכר, הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה, הקפה, תמצית הווניל והמלח. לבסוף, טורפים פנימה את הביצים והחלמונים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית, מורחים את הבלילה בשכבה אחידה בתבנית.
4. מזלפים מעל 1/4 כוס טחינה גולמית ובעזרת שיפוד או קיסם, יוצרים מערבולות בעדינות בחלק העליון של בלילת הבראוניז.
5. אופים במשך 10 דקות, מוציאים מהתנור לאחר האפייה, ממתינים 10 דקות ואז מחזירים אותם לתנור ל-10-15 דקות נוספות. מוציאים, מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומגישים.