זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 215 גרם גזר מגורר דק
- 75 גרם שקדים טחונים
- 250 גרם קמח כוסמין מלא (מודדים לאחר הניפוי)
- 60 גרם סירופ מייפל
- 30 מ"ל מים + 20 גרם זרעי פשתן טחונים
- 285 מ"ל חלב שקדים
- 45 גרם חמאת שקדים
- 6 גרם אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 85 מ"ל שמן חמניות או שמן צמחי אחר
- 1 כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ובקערה קטנה, מערבבים את המים עם זרעי הפשתן הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד למשך 10 דקות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים, מלבד תערובת זרעי הפשתן.
3. רק לאחר שכל הרכיבים מאוחדים, מוסיפים את תערובת הפשתן ועם מיקסר ידני מקציפים הכל יחד עד לקבלת בלילה חלקה וקרמית.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מלבנית עם שוליים גבוהים ואופים במשך 50 דקות.
5. בזמן שהעוגה בתנור, אפשר להכין קצפת פרווה לקישוט העוגה - לחצו כאן למתכון.