רכיבים
- 1/2 כוס חמאה, מומסת
- 1 כף שמן צמחי
- 1 כוס סוכר מגורען
- 1/4 כוס סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס קקאו
- 1/2 כפית מלח גס
- 12 עוגיות אוראו
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קאפקייקס / מאפינס בתרסיס שמן ומניחים בצד.
2. מערבבים את הקמח, הקקאו והמלח בקערה בינונית. מניחים בצד.
3. בקערה בינונית נפרדת מקציפים את החמאה המומסת, השמן, הסוכרים, הביצים והווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את החומרים היבשים ומקפלים עד לאיחוד פשוט; נזהרים לא לערבב יתר על המידה. הבלילה תהיה סמיכה.
3. מעבירים את הבלילה לשקעי התבנית המוכנים ותוחבים עוגיית אוראו לתוך כל אחד מהם - מוודאים שהיא מכוסה לחלוטין.
4. אופים 20-22 דקות. לבדיקה, נועצים קיסם במרכז קאפקייק ועוברים דרך האוראו. הוא צריך לצאת עם כמה פירורים (לא בלילה) עליו.
5. מוציאים מהתנור ומאפשרים לקאפקייקס להתקרר ולהתייצב כ-5 דקות, בטרם העברתם לרשת התנור לצינון מוחלט.
מאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים.