לבסיס:
- 2 כוסות ביסקוויטים, מרוסקים דק
- 1/2 כוס חמאה, מומסת
- 1/4 כוס סוכר מגורען
לקרם:
- 450 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 3/4 כוס סוכר מגורען
- 3/4 כוס שמנת חמוצה
- 4 ביצים גדולות
- 4 בננות גדולות ובשלות, מרוסקות דק
- 2 כפיות מיץ לימון
- קצפת, פרוסות בננה טריות וקינמון - להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את הבסיס: בקערה גדולה, משלבים את הביסקוויטים, החמאה והסוכר. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר של כ-25 סנטימטרים - מיישרים ומצמידים בצדדים עד לחצי מגובה התבנית. למניעת נזילות, מניחים את התבנית הקפיצית על תבנית אפייה סטנדרטית.
2. מכינים את המילוי: בקערה גדולה, מקציפים את גבינת השמנת, הסוכר, השמנת החמוצה, הביצים, הבננות ומיץ הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים שעה אחת, או עד שעוגת הגבינה מקבלת גוון חום בהיר.
3. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. עוטפים בניילון ומצננים לפחות 12 שעות טרם ההגשה.
4. מקשטים כל מנה אישית בקצפת, פרוסות בננה טריות וקינמון.