רכיבים
- 1/2 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס + 1/3 כוס סוכר
- 2 כפיות סוכר וניל
- גרידה ומיץ מלימון אחד גדול
- 4 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
- 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים תבנית קפיצית עגולה עם קוטר של 20 ס"מ - ומרפדים בנייר אפייה.
2. משלבים את החמאה ו-3/4 כוס הסוכר בקערה גדולה; מקציפים עד לקבלת קרם, כ-3 דקות. מוסיפים את סוכר הווניל, גרידת ומיץ הלימון; מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים, כל פעם 1 - ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
3. מקפלים פנימה את קמח השקדים וגבינת הריקוטה בעזרת מרית סיליקון.
4. שוטפים ומייבשים את המקצפה ומקציפים את החלבונים, עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את 1/3 כוס הסוכר הנותרת, ממשיכים להקציף, עד שנוצרים מעין "הרים" יציבים. מקפלים את החלבונים לתוך הבלילה. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המוכנה. מפזרים את השקדים הפרוסים.
5. אופים במרכז התנור שחומם מראש עד ששולי העוגה משחימים קלות, כ-50 דקות. העוגה עדיין תהיה קצת לא יציבה באמצעה.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בתבנית, כשעה. מפזרים מעל את אבקת הסוכר טרם ההגשה.