רכיבים
- 185 גרם קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
- 185 גרם אבקת סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 150 גרם אגוזי פיסטוק טחונים / מרוסקים ידנית
- 150 גרם חמאה לא מלוחה, רכה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כפית הל טחון
- 3 ביצים גדולות
- 125 מ"ל יוגורט רגיל
לסירופ הליים:
- גרידת קליפה מליים אחד
- מיץ סחוט היטב מ-2 ליים
- 125 גרם אבקת סוכר
- 75 מ"ל מים
לקישוט:
- 80 גרם פיסטוקים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה, הפיסטוקים, החמאה, ההל הטחון והביצים. מתחילים לעבד הכל יחד במהירות נמוכה במשך 10 שניות ואז מגבירים למהירות בינונית ומעבדים במשך דקה שלמה.
2. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים לקערה את היוגורט ומפעילים שוב למשך 30 שניות במהירות בינונית עד לקבלת בלילה סמיכה.
3. בעזרת מרית, מגרדים את דפנות המיקסר ואת וו הלישה, יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית גבוהת-שוליים (לפני שיוצקים, משמנים קלות את התבנית ואז מרפדים בנייר אפייה) ומיישרים יפה את החלק העליון.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך שעה או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
5. בזמן שהעוגה מצטננת מחוץ לתנור, מכינים את סירופ הליים. מוסיפים את אבקת הסוכר לסיר קטן, יוצקים מעל את מיץ הליים, מבשלים על אש נמוכה-בינונית ומביאים לרתיחה במשך 4 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את גרידת הליים, מערבבים יחד במשך דקה, תוך כדי שהסירופ מבעבע ומסירים מהאש.
6. בעדינות, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה לצלחת הגשה או מגש מלבני. בעזרת שיפוד ברזל דוקרים את העוגה כ-13 דקירות עמוקות ואז יוצקים מעל את הסירופ, מה שיאפשר לו לחלחל היטב פנימה. מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים, נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין ואז פורסים ונהנים.