רכיבים
- 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 1/2 כוס סוכר
- 120 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 2 כוסות קוקוס טחון
- קורט מלח
- 1 כף אבקת אפייה
- 2 כוסות סירופ שוקולד איכותי
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי.
3. מוסיפים את החמאה, מקציפים במשך דקה ומוסיפים גם את הקקאו, הקוקוס ומלח ומקציפים יחד לאיחוד, עד לקבלת בלילה סמיכה מאוד. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד.
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצפת לבנה ובתנועות קיפול, מאחדים אותה עם בלילת השוקולד, עד שהבלילה נעשית דלילה ובהירה יותר, במרקם כמעט חלק לגמרי.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך 40 דקות. לאחר האפייה, ממתינים שהעוגה תצטנן מעט ואז מחלצים אותה מהתבנית, מעבירים אותה למגש עגול / מרובע ולפני ההגשה יוצקים מעל בנדיבות את סירופ השוקולד.