רכיבים
- 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת חדר
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- קורט מלח
- 200 מ״ל שמן קנולה
- 200 מ״ל מיץ תפוזים טבעי
- 1 כפית תמצית תפוזים טבעית / גרידת תפוז
- 2 כפיות וויסקי / ברנדי
- 280 גרם (2 כוסות) קמח תופח*
- סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר את הביצים בשלמותן עם הסוכר והמלח, במשך 8-10 דקות, במהירות גבוהה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. מוסיפים את מיץ התפוזים, תמצית התפוזים / גרידה והוויסקי / ברנדי. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבלים. מוסיפים את היתר ומפסיקים ברגע שהבלילה אחידה.
2. מוזגים לתבנית אינגליש קייק רחבה בקוטר של 30 ס״מ**, המשומנת - ואופים במשך 30-40 דקות, תלוי בעוצמת התנור. בודקים בעזרת קיסם הננעץ במרכז - אם הוא יוצא נקי עם מעט פירורים לחים, העוגה מוכנה. שימו לב לזמני האפייה. כל תנור מתנהג אחרת. עקבו אחרי העוגה כדי שלא תתייבש ותשאר עסיסית.
3. כשהעוגה חמה, מוציאים מהתבנית ומוזגים סירופ מייפל בנדיבות.
*במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח רגיל + 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
**ניתן לאפות בתבנית עגולה עם קוטר של 24 ס"מ / ב-2 תבניות אינגליש קייק קטנות.