רכיבים
- 113 גרם + 2 כפות חמאה (בטמפרטורת החדר)
- 2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/2 כוס סוכר
- 380 גרם ריבת חלב
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה, משלבים את החמאה, הקמח והסוכר ומערבבים הכל יחד בעזרת הידיים, עד להיווצרות בצק. ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא חלק ולא נדבק לידיים.
3. יוצרים כדור ואז משטחים אותו מעט לעיגול עבה. חותכים ל-4 חלקים שווים.
4. מגלגלים כל חלק שוב לכדור ואז מגלגלים את הכדור למעין בול עץ דקיק. בעזרת סכין חותכים ל-18 חלקים שווים ויוצרים כדורים קטנים. (ניתן גם לרדד את כל הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ולהשתמש בחותכן עוגיות כדי לחתוך את העוגיות. עם זאת, הן יהיו דקות יותר כך.)
5. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית המרופדת בנייר אפייה ובעזרת האגודל, משטחים אותם מעט.
6. אופים את העוגיות במשך 15 דקות או עד שתחתיתן מתחילה לפתח צבע זהוב. (הן עדיין יהיו רכות מלמעלה. אל דאגה.)
7. נותנים לעוגיות להתקרר ולהתייצב לפחות חצי שעה.
8. מוסיפים למחצית מהעוגיות את הכמות הרצויה של ריבת חלב וכורכים אותן עם העוגיות שנותרו.
9. לסיום, בוזקים מעל העוגיות את אבקת הסוכר.