רכיבים
- 3/4 כוס חמאה
- ¾2 כוסות קמח לבן, מנופה
- 3/4 כוס חמאת בוטנים
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס רוויון
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כף אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס בוטנים קלויים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור במרכז וקוטר של 25 ס"מ. בעזרת מערבל חשמלי מקציפים את החמאה וחצי כוס מחמאת הבוטנים בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וחצי כוס מהרוויון ומקציפים עד לאיחוד פשוט.
2. מכבים את המערבל. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המים, אבקת האפייה והווניל ומערבבים במהירות נמוכה מאד, רק עד לשילוב, במשך 30 שניות. מאיצים את המהירות לבינונית ומקציפים עד לקבלת קרם חלק, במשך כ-2 דקות. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה.
3. אופים במשך 45 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, במשך 10-15 דקות נוספות. נותנים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות ואז הופכים על רשת התנור להתקררות מוחלטת.
4. בקערה קטנה, משלבים את אבקת הסוכר, הבוטנים, שארית חמאת הבוטנים והרוויון. יוצקים מעל העוגה סמוך להגשה.